POUL CHECK 500 ML CANLI PRE PRO BIOTİC
PROBİYOTİK NEDİR?
Probiyotikler, sindirim sistemi ve genel sağlık üzerinde oldukça olumlu etkilere sahip olan canlı bakteri ve mayalardır. Bakteri dendiğinde aklımıza olumsuz şeyler gelse de probiyotikler dost bakterilerdir.
Probiyotik olarak bilinen mikroorganizmalar genellikle Lactobacillus, Streptococcus ve Bifidobacterium grubundandır. Probiyotiler, patojen ve zararlı bakterilerin sayılarını azaltmak, bağışıklık sistemini iyileştirmek, bağırsak duvarı fonksiyonlarını iyileştirmek şeklinde etkileri vardır.
PROBİYOTİK NE İŞE YARAR?
Bağırsaklarda yaşayan bakteriler olduğunu ve bu mikro floranın (bağırsaktaki bakteri topluluğu) hayvanları hastalıklara karşı korumaya ve bu hastalıkların gelişmesini önlemeye yardımcı olur.
İşte probiyotikler; bağırsaklarda bulunan yararlı bakterilerin, aslında bakteri dengesinin korunmasında rol oynuyorlar. Probiyotiklerin genel olarak bağırsak sağlığı üzerinde olumlu etkilere sahip olduğunu, sindirim sistemini düzenlemeye ve bağışıklık sistemini desteklemeye de yardımcı olur
PROBİYOTİK FAYDALARI
Probiyotikler, sindirim sistemini düzenlemeye yardımcı olurlar. Sindirim sistemi sağlıklı bir şekilde işlevlerini yerine getirebilmesi, bağırsaklardaki bakteri dengesi sayesinde olur. İşte bu dost bakteriler, dengeyi korumaya yardımcı olarak, sindirim sistemi sağlığını olumlu yönde etkilerler.
Probiyotikler, bağışıklık sistemini desteklemeye yardımcı olurlar. Dost bakteri probiyotikler, bağışıklık sistemini destekleyerek vücuttaki dengenin korunmasına yardımcı olurlar.
Probiyotikler, çeşitli nedenlere bağlı olarak kaybedilen yararlı bakterilerin geri kazanılmasına ve bazı olumsuzluklara neden olabilecek zararlı bakterilerin azalmasına yardımcı olurlar.
Probiyotikler, bağırsak sağlığını destekleyici etkiye sahiptirler. Sindirim süreci sırasında bağırsağa geçen yiyeceklerin, bağırsaklardan atılmasına yardımcı olarak sindirim sistemini desteklemeye de yardımcı olurlar.
PROBİYOTİK İLE PREBİYOTİK FARKI
Bağırsaklarımızda yaşayan yararlı mikroorganizmalara probiyotik; bu yararlı mikroorganizmaları besleyen, sindirilemeyen bileşiklere ise prebiyotik denir.
Prebiyotikler, aktif halde olmayan yararlı bakterilerin aktif hale gelmesini sağlarlar
Prebiyotikler, yararlı bakterilerin gelişimine yardımcı olurlar.
Prebiyotikler, sindirilemezler ve bağırsaklarda bir enerji kaynağı olarak kullanılırlar.
Prebiyotikler, bağırsaklarda daha fazla yararlı bakteri oluşumunu desteklerler.
KULLANIM ŞEKLİ 1 LİTRE KLORSUZ SUYA 1 POMPA YA DA 1 CC HAFTADA 2 GÜN 1 AYLIK KULLANIMLARDA ŞİŞE ÜZERİNDE KULLANIM TALİMATLARI VARDIR.